Vroeger werden betonreparaties nog niet zo veel uitgevoerd in vergelijking met nu. En wel om het volgende argument: 40 jaar geleden dacht men immers een geschikte oplossing te hebben ontdekt om nieuw beton super snel te plaatsen en tevens ook vlug te laten drogen. Hiertoe werden speciale ingrediënten gebruikt zoals calcium chloride. Het productie tempo werd om die drijfveer zowat verdubbeld en dus werd calcium chloride menigmaal verwerkt in het beton. Een vrij lange tijd leek dit heel erg goed te gaan, tot er narigheden optraden bij deze versnelde constructies van beton. Er ontstonden scheuren en barsten op diverse plekken in het beton. Dat was het omslagpunt en het teken dat deze versnelde aanpak van het gieten van beton uiteindelijk geen goede oplossing bleek te zijn. Het resultaat was dat de vraag naar betonreparaties hierdoor flink toe nam.

Bij roest in het beton is het de hoogste tijd voor een betonreparatie

In de volksmond wordt schade aan beton ook wel betonrot genoemd. Gedurende een betonrenovatie wordt de beschadigde en verouderde laag beton volledig verwijderd. Met de geleerdheid van het heden komt hier een menigmaal betere betonlaag voor terug die ook nog eens waterdicht kan worden vervaardigd. Oxidatie in het beton kan op deze manier worden voorkomen. Het is ontzettend van belang om roestplekken in het beton zeer serieus te nemen. Behalve dat het er niet mooi uitziet door de bronzen kleur, verzwakken deze roestplekken daarnaast de constructie van het beton ook enorm. Torenhoge renovatie of reparatie kosten in de nabije de komende tijd kunnen worden vermeden als dit keurig op tijd wordt gerepareerd.

Ook toe aan een betonreparatie?

De conclusie is wanneer een betonnen constructie barsten en of scheuren begint te vertonen, dan is het dus met klem aan te raden om dit acuut te laten repareren. Aannemersbedrijven voeren deze renovaties dan ook regelmatig bij diverse soorten bouwwerken uit. Hierdoor kan de oude constructie behouden blijven, maar wel zo dat het ook stabiel blijft.
Kornuyt heeft alle expertise in huis om reparaties aan beton toe te passen, denk aan beton injecteren. Startend met het opstellen van een schadereportage en het aanreiken van raad wanneer er sprake is van schade aan beton. Ook bij infrastructurele werken waarbij veiligheid en snelheid van werken meer dan noodzakelijk zijn gaan wij adequaat te werk
De opdrachtgever krijgt na een uitgebreid onderzoek een aanbeveling voor de reparatie procedure. Deze kan bestaan uit verlijming en afdichting door middel van injectietechniek, het handmatig renoveren van het beton of het toepassen van een spuitapplicatie. Ook in het geval van betonrot leveren we een geschikte antwoord.
Onze benadering staat gewaarborgd voor hoge kwaliteit en zorgt ervoor dat het gerenoveerde object een langere levensduur krijgt.

Comments zijn uitgeschakeld.