De voordelen van het leggen van een nieuwe houten vloer

Als het erom gaat je huis er uitnodigender uit te laten zien en aan te laten voelen, is een van de meest effectieve manieren het leggen van een nieuwe houten vloer. Wanneer je een nieuwe vloerbedekking kiest heb je natuurlijk enorm veel opties, waaronder PVC en tapijt, maar toch blijven houten vloeren de mooiste. In dit artikel vertellen we een aantal handige voordelen van een nieuwe houten vloer.

Verhoogde woningwaarde

Een groot voordeel van het leggen van een nieuwe houten vloer is dat het de waarde van je huis zal verhogen. Houten vloeren worden in veel huizenmarkten beschouwd als een upgrade, wat betekent dat potentiële kopers bereid zijn meer te betalen voor huizen waarin ze zijn gelegd. Dus zelfs als je niet van plan bent om nu te verkopen, kun je er zeker van zijn dat investeren in een nieuwe houten vloer de waarde van je huis later alleen maar zal verhogen. Altijd handig voor in de toekomst.

Verbeterde luchtkwaliteit

Een ander voordeel van een nieuwe houten vloer is een betere luchtkwaliteit. Oudere tapijten kunnen allergenen bevatten zoals huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren, wat schadelijk kan zijn voor mensen met allergieën of astma. Een houten vloer elimineert dit probleem helemaal, omdat hij geen vezels bevat die allergenen of andere deeltjes in zijn structuur kunnen vasthouden. Een voordeel van houten vloeren is dat ze eenvoudig zijn schoon te maken, waardoor veel minder vuil zich in je huis bevindt.

Eenvoudig onderhoud

Last but not least betekent het installeren van een nieuwe houten vloer ook eenvoudig onderhoud! In tegenstelling tot tapijt, dat regelmatig moet worden gestofzuigd en om de paar jaar (of vaker, afhankelijk van hoeveel voetverkeer het krijgt) moet worden gewassen, hoeft een houten vloer alleen regelmatig te worden geveegd of gedweild, afhankelijk van het type dat je kiest. En als er gemorst wordt (en laten we eerlijk zijn: dat gebeurt!), is het snel opvegen met een vochtige doek voldoende voordat er vlekken ontstaan. Ook kan je de vloer regelmatig schuren wanneer je het er weer als nieuw uit wilt laten zien. Zo gaat een houten vloer vaak enorm lang mee.

Comments zijn uitgeschakeld.