De meeste mensen hebben wel een goed beeld bij het inrichten van hun huis. Maar hoe kun je een ruimte het beste inrichten waar mensen werken? De omgeving kan namelijk bepalend zijn voor hoe mensen zich fysiek en mentaal gezien voelen. Dit heeft vervolgens weer invloed op hun prestaties en contact onderling tussen collega’s. Ruimtes moeten ingericht worden om te inspireren en een fijne werksfeer te creëren.

Daarbij denken we ook graag aan duurzame vloeren, namelijk een tapijttegel geïnspireerde vloer.

 

Tapijttegels werken geluiddempend en isolerend voor de ruimte. Wat de kosten voor verwarmingselementen omlaag brengt en overlast verminderd.

 

Inspirerende ontwerpen

Wanneer je denkt aan tapijttegels denk je waarschijnlijk aan saaie gelijke vloeren zonder aantrekkingskracht. Dit hoeft echter niet het geval te zijn, zoals in dit voorbeeld te zien is. Tapijttegels bieden een uitgebreid aanbod van verschillende texturen patronen en kleuren die mooi te combineren zijn. Tapijttegels zijn geschikt voor grote en kleine ruimtes. Het is ook mogelijk om een enkele tapijttegel te vervangen wanneer deze versleten is.

 

Het reinigingsproces

Mocht een tapijttegel in huiselijke omgeving gebruikt worden, dan is het aan te raden om zo min mogelijk vuil mee naar binnen te nemen door sloffen aan te doen.
Verder is het van belang om minimaal twee keer per week te stofzuigen. Het is mogelijk om speciale tapijtharken te bevestigen aan je stofzuiger. Zo wordt veel vuil opgezogen en behoudt het tapijt zijn structuur. Wanneer er eten of drinken gemorst wordt verwijder dan zo snel mogelijk de vlek. Dit kun je doen door te deppen met een vochtige handdoek.

 

Voor een grondige schoonmaak kun je tapijtpoeder over het hele tapijt strooien. Met een borstelapparaat wordt het evenredig verspreid over het tapijt. Waarna het al uitborstelend opgezogen dient te worden. Gelukkig hoeft dit niet vaak te gebeuren wanneer men zich houdt aan het reguliere schoonmaak.

Comments zijn uitgeschakeld.