Gietvloeren of vloercoating komt eigenlijk niet zo heel vaak voor in huis. Wel gaan steeds meer mensen voor vloercoating vanwege de vele voordelen dat het met zich meebrengt. Er zijn veel specialisten te vinden die u kunnen helpen met het aanbrengen van een hoge kwaliteit vloercoating. Zo is er in het noorden bijvoorbeeld een gietvloer specialist waar je terecht kunt.

Mogelijkheden en voordelen

Vloercoating kan in iedere ruimte worden aangebracht. En dus ook in de keuken, badkamer of woonkamer. Met vloercoating kunt u een hoop voordelen in huis halen. Hieronder een aantal voordelen van vloercoating ten opzichte van andere vloeren:

  • Dergelijke vloeren zijn waterdicht;
  • Epoxy vloercoating is harder dan beton, naadloos en stofvrij. Zo is het makkelijk schoon te houden en breekt het niet snel;
  • Vloercoating heeft een slijtvast karakter waardoor de vloer ook bij veel gebruik mooi en egaal blijft.

Deze voordelen geven ons mogelijkheden voor een perfecte toepassing in de badkamer en de keuken. Daar zijn waterdichte vloeren natuurlijk een uitkomst, maar is het eenvoudig schoonhouden ook ideaal omdat in deze ruimtes de hygiëne nog weer iets belangrijker is dan in andere ruimtes. Ook in de industrie wordt gebruik gemaakt van vloercoating en dan met name epoxy coating. Dat komt omdat epoxy naast alle bovenstaande voordelen ook erg goed bestand is tegen zuren.

Comments zijn uitgeschakeld.