Op deze website vindt u een hoop informatie over de gietvloer maar wat zijn gietvloeren eigenlijk? Daar gaan we in dit artikel op in. Zo vindt u hier informatie over de manier waarop de gietvloer wordt aangebracht en uit welke lagen een gietvloer eigenlijk bestaat. Daarnaast vindt u hier ook een samenvatting van de oorzaken waarom steeds meer mensen interesse hebben in een gietvloeren. Deze duurzame vloeren hebben namelijk veel voordelen zoals u zult ontdekken.

Het aanbrengen

De naam gietvloer komt van de manier waarop deze vloeren worden aangebracht. Zoals de naam wellicht al deed vermoeden worden deze vloeren gegoten. Kijk ook eens op Gietvloer Utrecht voor meer info hierover! Dit kan op een kale ondergrond of op een bestaande vloer. De ondergrond moet wel eerst helemaal egaal en stofvrij gemaakt worden zodat de vloer goed kan hechten aan de ondervloer.

De samenstelling

De gietvloer bestaat altijd uit verschillende lagen die samen ongeveer drie millimeter dik zijn. Er wordt altijd begonnen met een laag die de gietvloer hecht aan de ondervloer. Vervolgens worden er verschillende epoxy lagen (hars) aangebracht die de vloer extra stevig maken. Daarna wordt er nog een coatinglaag aangebracht om het naar eigen wens en kleur af te werken.

De voordelen

De oorzaak dat zo veel mensen tegenwoordig overstappen op een gietvloer zijn niet. Gietvloer Korting is ook mogelijk via onze partners. De gietvloer gaat lang mee en is eenvoudig in het onderhoud. De vloeren behouden bovendien jarenlang hun glans door de slijt- en krasvrijheid.

 

Comments zijn uitgeschakeld.