Wanneer je last hebt van een vochtige vloer zonder dat je een waterlekkage hebt gehad dan is deze vochtige vloer een sterke aanduiding van het te hoge vochtgehalte in jouw woning. Vooral in de kamer waar het probleem zich voordoet is het vochtgehalte waarschijnlijk te hoog. Maar wat is de oorzaak en hoe kun je een vochtige vloer verhelpen? Wij vertellen je in dit artikel alles over wat je moet doen bij een vochtige vloer.

Oorzaak van een vochtige vloer

Het hebben van een vochtige vloer kan meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld: doorslaand vocht, optrekkend vocht, een vochtige kruipruimte of condensatie. Bij een vochtige vloer is een ding duidelijk: er komt ergens vocht vandaan dat direct of indirect zorgt voor een vochtige vloer en dus is vochtbestrijding genoodzaakt.

Hoe kom ik achter de oorzaak?

Een vochtprobleem in huis kan meerdere oorzaken hebben, zo is het behandelen/verhelpen van een oorzaak soms niet voldoende zijn omdat er meerdere oorzaken zijn voor het vochtprobleem. Het handigste is alle mogelijke oorzaken te gaan nalopen, dit gaat relatief vlug aangezien vochtproblemen gemakkelijk waar te nemen zijn. Ook is het van belang om een vochtmeting te doen. Waarschijnlijk heb je zelf al wel een idee waar het vocht vandaan zou kunnen komen.

Kamer verwarmen tegen vocht

Doordat warme lucht opstijgt binnen de koude wanden, zal de warme lucht snel weer dalen. Als de kamer heel vochtig is kan het verwarmen leiden tot tocht en een koude vloer.

Schimmel onder vloerbedekking

Wanneer je meerdere maanden last hebt van een vochtige vloer kan dit zorgen voor schimmel onder de vloerbedekking, laminaat, tegels of houten delen. Vaak heb je dit niet door als er schimmel ontstaat onder je vloer en merk je het pas op het moment dat het gaat stinken.

Doe een vochtmeting

Als je zeker wilt zijn dat je last hebt van ee vochtige vloer is het aangeraden om een vochtmeting te doen. Zo kan je vergelijken of de vloer ten opzichte van andere vloeren in huis vochtig is of niet.

Laat het vochtprobleem oplossen door een specialist

Op het moment dat je zelf gaat proberen om een vochtprobleem op te lossen is dat vaak tijdelijk en komt het probleem snel terug. Ook zal het probleem over het algemeen verergeren. Het is dus belangrijk om een professionele en vakkundige vochtbestrijder naar het vochtprobleem te laten kijken. Zo kunnen ze precies vertellen wat het probleem is, hoe ze dit gaan oplossen en hoe duur dit zal worden. Met een professionele vochtbestrijder zorg je ervoor dat het vochtprobleem permanent wordt verwijdert en dat zal je geen last meer hebben van vochtige vloeren.

Comments zijn uitgeschakeld.