Bent u van plan om laminaat in uw woning te nemen? Dan is het belangrijk om natuurlijk te kijken naar de prijs / kwaliteitsverhouding. Is het nu voordeliger om goedkoop laminaat te kopen of is de kwaliteit van de duurdere variant hoog genoeg om te prijs bereid te zijn te betalen? Lees voor meer informatie in dit blogbericht.

Voor verschillende huizen en bij verschillende kamers passen natuurlijk verschillende soorten laminaat. Een voorbeeld hiervan zijn de verschillende MDF en HDF planken. MDF staat voor “Medium Density Fiberboard”, dit houdt in dat de houtsnippers waarvan het laminaat gemaakt is tot een gemiddelde dichtheid is samengeperst. Dit zorgt ervoor dat er redelijk stevige planken ontstaan. Vaak is dit goedkoop laminaat en van lagere kwaliteit.

HDF staat natuurlijk voor “High Density Fiberboard” en heeft, vanzelfsprekend, een hogere dichtheid van de samengeperste houtsnippers. Hierdoor zijn deze planken ook minder gevoelig voor luchtvochtigheid en temperatuurverschillen. Over het algemeen zijn deze planken een stuk mooier en is de kwaliteit ook hoger. Dus als u ergens een laminaat aanbieding ziet voor HDF planken, moet u deze kans natuurlijk grijpen.

Door de constant verbeterende technologie en printtechnieken is het tegenwoordig voor fabrikanten mogelijk om laminaat met verschillende prints te ontwikkelen. Naast de print en de dichtheid van het laminaat is het natuurlijk ook belangrijk om verschillende kleuren te overwegen. Het is namelijk zo dat verschillende kleuren gecombineerd met de kleur van de muren voor verschillende sferen en uiterlijk van het interieur zorgen.

Ook dikte van het laminaat is belangrijk om in te overweging mee te nemen. Dit zorgt namelijk voor de isolatie en levensduur van het laminaat. Doordat dikker laminaat meer kan weerstaan zal de slijtage bij de dikkere variant een stuk lager zijn dan bij de dunnere varianten. Ook zijn er erg veel verschillende merken laminaat beschikbaar waar ook weer onderscheid door ontstaat. Er zijn veel verschillende soorten, waaronder dure en goedkopere soorten. Er is natuurlijk onderscheid, echter is het niet zo dat de dure varianten altijd beter zijn dan de goedkopere. Helaas is er een groot verschil in kwaliteit tussen het grote aanbod.

Het is dus erg belangrijk dat u de keuze voor laminaat erg goed overweegt en ook de kleuren, print en dergelijke goed in het achterhoofd heeft.

Comments zijn uitgeschakeld.