Een voordeur is meer dan een deur. Het is vaak het eerste gezicht van je woning een daarmee een visitekaartje. Daarom is het belangrijk dat de voordeur één geheel vormt met het huis. Het is het beste om een voordeur te kiezen die past bij de stijl van je huis. Van belang is het ook dat de voordeur van goede kwaliteit is en daarom lang meegaat. De kwaliteit wordt vooral gemeten aan de verschillende weersomstandigheden die er in ons land kunnen zijn. In de winter moet de voordeur tegen de kou kunnen en deze letterlijk buiten de deur houden. In de zomer geldt ditzelfde voor de warmte. Ook is het belangrijk dat de voordeur in verschillende opzichten stevig genoeg is om het voor inbrekers niet te makkelijk te maken.

Stijlen

Er zijn voordeuren in verschillende stijlen. In zijn algemeenheid zijn de volgende stijlen te onderscheiden: modern, klassiek, tijdloos en landelijk. Met een voordeur in de stijl van het huis, geeft je je huis nog meer karakter. Veel voordeuren zijn naar eigen wens aan te passen. De meeste deuren zijn voorgegrond zodat je de deur in de gewenste kleur kan aflakken. De tijdloze deuren passen bij vrijwel iedere gevel.

Wel of geen ruit

Het is van belang of je bij het kiezen van een voordeur wel of geen ruit in de voordeur wil. Sommige voordeuren zijn ook uitgevoerd met een brievenbus. Als je kiest voor een kleine ruit met bijvoorbeeld glas-in-lood, geef je je voordeur een klassieke uitstraling. Dit soort voordeuren passen heel goed bij een ouder huis, bijvoorbeeld een jaren 30 woning. Moderne voordeuren zijn verkrijgbaar in diverse modellen. Ook dan kun je kiezen voor een glazen ruit in de voordeur. Een moderne voordeur kun je dichtmaken met panelen.

Voordeur op maat

Diverse aanbieders van voordeuren hebben ook de mogelijkheid om je voordeur op maat te laten maken. Je specifieke wensen kun je aan hen doorgeven en de deur wordt daarop afgestemd. Kies een goed deurbeslag, daarmee houd je de ongewenste gasten buiten. Over het algemeen wordt de driepuntsluiting het meest geadviseerd als het gaat om deurbeslag. Dit wordt gezien als een uiterst betrouwbaar afsluitingsmechanisme.

Voordeuren online bestellen

Bij de meeste aanbieders van voordeuren kun je deze ook online bestellen. Met behulp van een configurator kunt je je wensen digitaal kenbaar maken. Denk hierbij aan de maat, de draairichting, sloten, wel of geen briefgleuf, het type tochtwering en accessoires als deurbeslag en deurkozijnen. Ook de prijzen zijn door middel van deze configurator gemakkelijk te bepalen zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Montageservice

Ook kun je bij de meeste bouwmarkten en andere aanbieders van voordeuren ervoor kiezen om de voordeur te laten plaatsen. Je hoeft dan zelf nergens meer naar om te kijken. Het nadeel is dat dit wel wat extra geld kost. Dus ben je handig genoeg ? Dan kun je het beter zelf doen.

Comments zijn uitgeschakeld.