Als je net uit huis gaat en bijvoorbeeld op kamers gaat of een appartementje huurt, of als je verhuist maar weinig budget hebt, kan het lastig zijn om je nieuwe huis in te richten. Toch wil je een mooi huis waar een fijne sfeer hangt. Misschien denk je dat je dit met een laag budget niet voor elkaar kan krijgen, maar niets is minder waar! Het is zeker mogelijk. Lees hier hoe je dit het beste kan doen.

 

Heb je nog een vloer nodig? Geen zorgen!

 

In het ongelukkige geval wordt je woning niet gestoffeerd opgeleverd en moet je zelf nog voor vloeren zorgen. Als je op kamers gaat is dit niet zo’n probleem, maar als je vloeren moet leggen in een appartement of huis ben je wat verder van huis. Het handigst is om op zoek te gaan naar goedkoop laminaat, en de zoektocht naar nieuw laminaat van bijvoorbeeld de Gamma op te geven. Al helemaal als je het niet erg vindt dat elke kamer een verschillende kleur laminaat heeft is dit een uitkomst. Daarnaast kan tapijt ook handig zijn, de prijs hiervan is vaak lager dan van laminaat. Vooral fijn voor bijvoorbeeld in de slaapkamer.

 

Geef spullen een tweede kans

 

Misschien zie je het normaal gesproken niet zitten, maar bij kringloopwinkels en outlets zijn vaak hele mooie meubels en accessoires te vinden voor een lage prijs. Als je om de stoffige en versleten spullen heen kijkt, zie je soms hele goede dingen staan voor een behoorlijk lage prijs. Ook geen probleem als je de kleur niet mooi vindt, haal een pot verf en verf het item in welke kleur jij maar wil. Naast dat het je weinig geld kost, geeft het je huis een gezellige vintage sfeer.

 

Zorg voor statement items

 

Als je goed op zoek gaat, kom je soms hele mooie dingen tegen. Bijvoorbeeld een mooie, grote plant, een kleed of een schilderij kan een ruimte veel goeds doen. Je krijgt al snel de illusie dat er veel aan is gedaan terwijl dat misschien helemaal niet zo is. Daarnaast is het leuk om één muur in een kamer een andere kleur te geven als de rest, bijvoorbeeld donkerblauw of zwart. Als je dan bijvoorbeeld een mooie plant hier tegenaan zet, of iets met een contrastkleur, krijgt de ruimte meteen een fijne sfeer.

Comments zijn uitgeschakeld.