Je kunt in huis een groot probleem hebben als je een lekkage hebt. Het kan zijn dat je vochtplekken op een muur ziet verschijnen, maar het kan ook een vochtplek op het plafond zijn. Wanneer het op een muur in de kamer is, kan de vochtplek ontstaan zijn door vochtdoorslag bij een buitenmuur of dat er een leiding, die in de muur is verwerkt, lekt. Het maakt in principe niet uit waardoor het komt, je moet het zeker oplossen. Vochtplekken kunnen schimmels veroorzaken die ziekteverwekkend zijn.

 

Vochtplek op het plafond

Wanneer je een vochtplek op het plafond hebt, waarboven een badkamer is gebouwd, zal de lekkage zeker vanuit de badkamer komen. Nu is het zoeken naar een lekkage in een badkamer, toilet of keuken vaak moeilijk. Vaak lopen de leidingen achter betegelde muren. Wanneer je denkt dat je in een badkamer de plaats van de lekkage weet, kun je zelf te werk gaan. Je zou op die plaats een tegeltje weg kunnen kappen en hopen dat daar inderdaad de lekkage achter zit. Vaak is dat niet het geval. Dan kun je besluiten nog een tegeltje weg te kappen. Zo kun je vaak doorgaan totdat je bijna de hele muur onderhanden hebt genomen. Je zult de lekkage waarschijnlijk zo niet vinden. Daarom is het beter een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

 

Inschakelen van een lekdetectiebedrijf

Wanneer je een lekkage hebt, moet je dat zo snel mogelijk oplossen. Daarvoor kun je een lekdetectiebedrijf bij je in de woonplaats, of in de buurt, benaderen. Vaak kun je 24 uur per dag contact opnemen en dat 7 dagen in de week. Wanneer je belt, zullen ze snel ter plaatse zijn. Vraag eerst altijd naar een indicatie van de kosten. Ze gaan eerst met speciale apparatuur de plaats van de lekkage bepalen. Wanneer ze de plaats hebben gevonden, zullen ze een tegeltje wegkappen. Achter dat tegeltje zit ook de lekkage. Wanneer ze de leiding zien, kunnen ze lekkage verhelpen. Daarna zullen ze het gat dichtmaken en er weer een tegeltje voorplaatsen. Je ziet dan niets meer van de reparatie dat zeer snel is gebeurd. In de meeste gevallen ben je ervoor verzekerd. Een verzekeringsmaatschappij betaalt graag de kosten aan een lekdetectie bedrijf . Ze hebben liever dat je het maken van een lekkage uitbesteedt. Wanneer je het zelf doet, zullen de kosten van het repareren veel hoger liggen.

leiding koppelingen

 

Lekkages

In de nieuwere woningen komen lekkages minder voor dan in de oudere. Voeger werden er zinken en koperen leidingen gebruikt. Deze leidingen verslijten en wanneer een huis scheurt kunnen daardoor leidingen gaan lekken.

 

Platte daken

Wanneer je een lekkage op een plat dak hebt, kun je eerst kijken of je ziet waar de dakbedekking gescheurd is. Waar de lekkage op een plat vandaan komt, is vaak moeilijk te achterhalen. Ook een vakman kan vaak niet zien waar de dakbedekking stuk is. Hij kan gescheurd zijn of er kan een gaatje in zitten. Wanneer het gat niet duidelijk is te achterhalen, is het verstandig een nieuwe dakbedekking te laten leggen.

Comments zijn uitgeschakeld.