Heeft uw huidige vloer zijn beste tijd wel gehad? Of bent u toevallig gewoon op zoek naar een nieuwe uitstraling in bijvoorbeeld uw huis of uw kantoor. Dan kan een nieuwe vloer weleens de oplossing zijn! Een nieuwe vloer geeft namelijk een flinke impuls aan de stijl die u hanteert. Maar wat voor vloer kunt u het beste kiezen? Welke mogelijkheden zijn er en wat past het beste bij uw huidige interieur? In dit artikel leggen wij het u uit zodat je weloverwogen een nieuwe vloer uit kunt zoeken die optimaal past bij uw interieur!

 

Houten vloeren

Houten vloeren hebben als grote voordeel dat ze veel warmte en karakter uitstralen. Daarnaast is een houten vloer natuurlijk een prachtig natuurproduct waar men ontzettend veel kanten mee op kan wanneer het aankomt op stijl en inrichting. Zo kunt u kiezen voor klassieke look, maar valt een houten vloer ook heel goed te combineren met meer moderne inrichtingen. Tot slot heeft hout als voordeel dat het gemakkelijker te renoveren is dan veel andere materialen.  Binnen de houten vloeren zijn er veel verschillende houtsoorten te gebruiken waarbij iedere houtsoort natuurlijk zijn eigen uitstraling en eigenschappen bezit. Een vloerspecialist kan u hier meer over vertellen!

Gietvloeren

Naast houten vloeren bestaan er natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Eén daarvan is de gietvloer. Een gegoten gietvloer is allround vloer die heel gemakkelijk te onderhouden is en geen naden bezit. Hierdoor blijft er weinig tot geen vuil op de vloer achter en blijft de vloer ook zeer lang mooi. Gietvloeren worden, zoals de naam al doet vermoeden, gegoten. Daarbij worden een aantal lagen van cementgebonden materiaal gebruikt die tezamen de vloer maken. Een cementgebonden gietvloer geeft over het algemeen een strakke en moderne uitstraling en past goed bij een modern interieur of designinterieur.

Natuurstenen vloeren

Tot slot zijn er ook nog natuurstenen vloeren. Het voordeel van natuursteen is dat vrijwel iedere steen ook weer een geheel eigen stijl met zich meebrengt. Zo is er voor ieder interieur wel een natuursteen te vinden die daar goed bij past. Natuursteen is daarnaast ook goed te combineren met vloerverwarming en zorgt voor een chique en ruwe uitstraling. Natuursteen dient wel iets beter onderhouden te worden. Vuil en zand slijten namelijk gemakkelijk in de vloer waardoor de vloer een doffere uitstraling kan krijgen. Door de vloer regelmatig te vegen en te stofzuigen beperkt u dit. Na langere periodes kunt u vloer professioneel laten renoveren waarmee de vloer zijn originele staat weer redelijk terugwint.

Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden om een nieuwe vloer te combineren met uw huidige interieur. Om een nog beter beeld te krijgen van wat nu een verstandige keuze is raden we u aan veel inspiratie te zoeken met betrekking tot uw woning en uw inrichting. Uw woning inrichten is namelijk niet altijd even makkelijk. Bekijk wat voor soort interieur u momenteel heeft en wat voor soorten vloeren u daarbij mooi zou kunnen combineren!

Comments zijn uitgeschakeld.