Zodra de winterperiode achter de rug is zijn er talloze klusjes te doen in de tuin. De barre weersomstandigheden in de winter kan voor vlekken op je terras, oprit of betonvloer zorgen. Vlekken op een betonvloer is natuurlijk het laatste wat je wilt, daarom hebben wij in dit artikel een aantal manieren op een rijtje gezet om deze vlekken te verwijderen. Zo kan je kiezen voor een ouderwets en simpel sopje of een hogedrukreiniger. Wij vertellen je wat in onze ogen de meest effectieve manier is om de betonvloer zomerklaar te krijgen.

Vlekken verwijderen met een hogedrukreiniger

In de meeste gevallen vragen de vlekken van de wintermaanden om een stevige aanpak, bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Dit is simpelweg de beste manier om hardnekkige vlekken te verwijderen. Hogedrukreinigers zijn er in allerlei soorten en maten, voor een betonvloer voldoet vaak een betaalbare hogedrukreiniger. Ook kun je ervoor kiezen om er een te huren bij een bouwzaak of bij de buurman. Wanneer je veel betontegels of betonklinkers hebt liggen in de tuin, dan is een hogedrukreiniger zeker een goede investering. En je zal er de komende jaren veel plezier van hebben.

Vlekken verwijderen met een sopje

Een betonvloer in de tuin blijft altijd vlekgevoelig, of dit nou betonklinkers, gepolierde beton of betonnen tegels zijn, beide hebben regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Doordat beton poreus is blijft er veel viezigheid op zitten en is groene aanslag onvermijdelijk. Wij adviseren om regelmatig de betonvloer schoon te spuiten met de hogedrukreiniger en alleen bij kleine vlekken of viezigheid gebruik te maken van een sopje. Eventueel kan je een schrobber of bezem gebruiken. Ook zijn er genoeg schoonmaakmiddelen te verkrijgen om de betonvloer schoon te maken, deze zijn zeer zeker aan te raden wanneer je geen gebruik kan maken van een hogedrukreiniger. Deze schoonmaakmiddelen zorgen ervoor dat het vuil sneller loslaat, waardoor je minder hard en lang hoeft te schrobben.

Comments zijn uitgeschakeld.