Tegenwoordig is de gietvloer erg populair maar voorheen waren het vooral marmoleum en linoleum vloeren die toegepast worden. Deze vloeren zijn eigenlijk voorlopers van de gietvloer omdat ze veel gelijkenissen tonen, vooral bij de linoleum vloer is dit het geval. Hoewel deze vloeren veel dezelfde eigenschappen hebben zijn er ook een paar belangrijke verschillen die in dit artikel uitgelicht worden.

De belangrijkste gelijkenissen zijn de isolerende werking en de krasbestendigheid. Dit heeft u met beide vloeren goed voor elkaar.

De verschillen

Het grootste verschil zit hem in de mogelijkheden van de vloeren. Met een marmoleum vloer zit u altijd vast aan een standaard aantal patronen en kleuren wat met de gietvloer niet het geval is. Met een gietvloer kunt u zelf het design en de kleuren bepalen.

Gietvloer meer mogelijkheden

Als u een kunststof vloer voor een woning of een winkel zoekt dan adviseren we u om voor de gietvloer te kiezen. Met dit type vloer heeft u zelf de keuze voor een bepaalde stijl of bepaalde kleuren, in sommige gevallen kunt u zelf een eigen ontwerp aanleveren en de specialisten gaan hiermee aan de slag. Wilt u meer weten over de gietvloer of de marmoleum vloer? Klik dan even op de links in dit artikel.

Comments zijn uitgeschakeld.