Een tapijt kan een fijne en warme sfeer geven aan een ruimte. Bij de aanschaf van een tapijt kunt u veelal kiezen voor een hoog- of laagpolig tapijt. Simpel gezegd, een dik of dun tapijt. Hoe hoger de polen, hoe wilder en weelderiger het tapijt. Een hoogpolige variant geeft een mooie, warme uitstraling, dempt geluiden en kan makkelijk toegepast worden in een slaap- of woonkamer. Echter kan een laagpolig tapijt kan meer hebben dan een hoogpolig tapijt. Dit komt omdat deze beter te reinigen zijn en compacter is. Dit soort tapijt is geschikt in bijvoorbeeld kantoorruimtes en keukens.

 

Een nadeel van hoogpolig tapijt is dat je het lastig kunt reinigen. Bij het stofzuigen zuig je bijna nooit al het vuil tussen de polen op. Een andere manier om het tapijt te reinigen is het buiten uitkloppen. Dit is een ouderwetse manier van reinigingen maar werkt nog altijd goed. Een groot voordeel is natuurlijk de warmte en de gezelligheid die het tapijt uitstraalt.

 

Ook moet u rekening houden met veel voorkomende allergieën zoals astma en huisstofmijt. Heeft één van uw medebewoners last van allergieën? Dan doet u er verstandig aan om een laagpolig tapijt aan te schaffen.

 

Naast hoog- en laagpolig tapijt kun je ook nog rekening houden met open pool en luspool. Dit zegt iets over de dichtheid van de polen. Een vélourstapijt is lekker zacht en compact, dit komt door de dunne vezels die dicht op elkaar zijn gezet en vervolgens doorgesneden zijn. Bouclé tapijt is daarin tegen juist niet doorgesneden. Hierdoor voelt het wat stugger aan. Ook is het mogelijk om deze twee structuren door elkaar te gebruiken voor een speels effect.

 

Comments zijn uitgeschakeld.