Vroeger was het simpel. Vroeger had u op uw bed een kussen met een sloop er omheen, een onderlaken, een bovenlaken en een deken. Meer keus dan dat was er niet. Alle bedden waren op die manier opgemaakt en u wist niet beter. Maar langzaam maar zeker kwam er verandering in de bedtextiel. Het donzen dekbed deed zijn intrede en steeds meer mensen zagen daar het voordeel van in. Er kwamen meer soorten dekbeden, zoals een ganzendons dekbed of een eendendons dekbed. U kunt tegenwoordig kiezen uit zoveel soorten dat het sommige mensen duizelt. We helpen u daarom met wat uitleg over de verschillende soorten beddengoed waar u uit kunt kiezen.

Het donzen dekbed

Het donzen dekbed heeft een streepje voor ten opzichte van dekbedden met synthetische vulling. Een donzen dekbed is vaak wat duurder dan eentje met synthetisch materiaal maar daarvoor koop je dan ook wel meer comfort. Een dekbed met donsvulling is prettig, zowel voor mensen die het snel warm hebben als ze slapen als voor de echte koukleumen. Doordat het dekbed ademt past het zich aan de omgevingstemperatuur aan.

De traditionele deken

De traditionele deken is echt wel op zijn retour in het dagelijks gebruik. Je komt deze alleen nog tegen in ziekenhuizen en in sommige hotels, hoewel ook daar het donzen dekbed aan een opmars bezig. Is. Dekens zijn minder makkelijk schoon te houden en zijn bovendien goede verzamelaars van stof en vuil. Niet voor niets moesten dekens vroeger eens in de zoveel weken worden uitgeklopt en dat leverde vaak prachtige stofwolken op. Soms worden dekens nog gebruikt als extra verwarming als het erg koud is en een dekbed niet voldoende is.

De quilt, een mooi stukje handwerk

Quilten is helemaal in. Steeds meer mensen doen het als hobby en maken op die manier de mooiste creaties. Een quilt wordt niet alleen voor op bed gebruikt, maar kan bijvoorbeeld ook over een bank worden gelegd of als omslagdoek worden gebruikt. Quilts zijn over het algemeen niet duur en mensen kiezen vaak voor een quilt vanwege de mooie ontwerpen. Een quilt kan eventueel ook worden gebruikt in combinatie met een dekbed.

De voordelen van een dekbed

Een dekbed is erg comfortabel en gemakkelijk te reinigen. Het is gevuld met dons of synthetisch materiaal en het blijft daardoor lang en goed in model. Je kunt het dekbed van een hoes voorzien. Deze zijn verkrijgbaar in heel veel uitvoeringen, kleuren en dessins, zodat je de hoes kunt afstemmen op de kleuren van je slaapkamer of je persoonlijke voorkeur. Ook het dekbed kun je wassen indien nodig, maar dit hoeft niet regelmatig te gebeuren aangezien je in eerste instantie alleen de hoes hoeft uit te wassen.

Comments zijn uitgeschakeld.