Gietvloeren worden steeds populairder. Niet alleen vanwege het gemak in onderhoud, maar ook de mooie moderne look zorgt ervoor dat steeds meer mensen een gietvloer in huis nemen. Je kunt echter niet zomaar een gietvloer aanleggen. Je moet eerst je bestaande vloer verwijderen. Je kunt bijvoorbeeld een houten vloer verwijderen, omdat deze om een of andere reden kan schimmelen.

Beton storten

Je kunt er voor kiezen om zelf beton te storten. Wil je dit doen, dan kun je het beste een betonpomp huren. Zo kun je het makkelijkste en snelste het vers gedraaide beton naar de bestemming gepompt worden. Voor een gegarandeerde strakke vloer is het echter verstandig om ook personeel in te huren. Wanneer je zelf aan de slag gaat, heb je meer kans op fouten zoals oneffenheden. Bovendien heeft gespecialiseerd personeel het klusje stukken sneller geklaard dan jij zelf. Betonpompen zijn er in allerlei maten. Afhankelijk van waar je beton wil storten, kun je het formaat kiezen. Er zijn voor elke ruimte geschikte betonpompen. Ook wanneer je midden in de stad op 4 hoog woont, is er een mogelijkheid om goed te beton storten.

Gietvloer uitkiezen

Vervolgens is het belangrijk om een gietvloer uit te kiezen die het beste bij je past. Wanneer je een gietvloer in bijvoorbeeld je woonkamer of keuken wilt, kun je het beste gaan voor een polyurethaan gietvloer. Deze zijn elastischer waardoor er niet snel krassen op de vloer komen. Het voelt ook zachter aan, waardoor het voor meer comfort in huis zorgt. De voornaamste reden om een gietvloer te nemen is het gemak in onderhoud gecombineerd met de moderne look. Epoxy gietvloeren zijn daarentegen een stuk harder en worden voornamelijk gebruikt in industriële ruimtes zoals loodsen en werkplaatsen. Een cementgebonden gietvloer komt voornamelijk voor in openbare ruimtes. Deze zie je bijvoorbeeld vaak in scholen of ziekenhuizen.

 

Comments zijn uitgeschakeld.