Voor het bewerken van diverse materialen zoals hout, steensoorten en metalen, is het belangrijk om een goede slijpmachine te gebruiken. Maar een goede slijpmachine, waar vind je die? En hoe weet je of deze machine over de functies beschikt die jij nodig hebt? In deze blog vind je antwoorden op deze vragen. Ijzerhandel heeft diverse (Haakse) slijpmachines en de kenmerken daarvan op een rijtje gezet.

Festool haakse slijper DSC- AG 125 FH-plus met afzuiging
Met deze slijpmachine van het merk Festool heb je volgens Ijzerhandel een goed zicht op de zaagsnede, waardoor je precieze pasvormen kunt maken. Het stof wordt opgezogen in de afzuiging waardoor je prettiger kan werken. Doordat de afzuigkap geopend kan worden, is het voorwaarts werken bij randen mogelijk. Daarnaast is het toerental regelbaar zodat je, afgestemd op het materiaal, te werk kan gaan. De slijpmachine kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het op maat zagen van natuursteen of scheursanering.

Flex haakse slijper LE 14-7 125 Inox
Het volgende merk dat aan de orde komt is Flex. De motor van deze slijpmachine is volgens Ijzerhandel perfect gekoeld, waardoor de machine hoog belastbaar is en dus sterkte prestaties kan leveren. Ook hier kan er een keuze gemaakt worden voor het toerental afgestemd op het materiaal. De machine heeft een speciale tandwielreductie. Hierdoor ontstaat er een koppeling tussen de midden en lage toerentallen, wat (blauwe) verkleuringen en vervorming door hitte voorkomt. Andere kenmerken van de slijpmachine zijn de volledig gegoten elektronica-module, de drievoudige beveiliging en een gereedschapsloze verstelling van de beschermkap.

Metabo platkop slijper WEF 9-125
Voor het werken in scherpe hoeken, is volgens Ijzerhandel dit model zeker geschikt. De vlakke tranmissiekop maakt werken in scherpe hoeken tot 43 graden mogelijk. De slijpmachine is ook zeer geschikt voor het verwijderen van bijvoorbeeld roest in nauwe ruimtes, door de compacte bouwvorm van de machine. De slijpmachine is goed beveiligd door onder andere de herstartbeveiling en de overbelastingsbeveiliging. Andere kenmerken zijn de gereedschapsnelwissel zonder sleutel, de robuuste Metabo Marathon-motor en de uitschakelkoolborstels.

Aan de hand van deze producten en haar kenmerken is een beeld verkregen van de verschillende slijpmachines die Ijzerhandel aanbiedt. Afhankelijk van de reden waarvoor je de machine gaat gebruiken, kun je een afweging maken tussen de verschillende slijpmachines. Voor vragen of advies kunt u altijd bij de specialisten van Ijzerhandel terecht. Zij helpen u graag verder op weg voor een weloverwegende beslissing. Op hun site staan nog meer modellen van slijpmachines, maar ook diverse andere producten. Over de producten worden geen verzendkosten gerekend.

Comments zijn uitgeschakeld.