De meeste mensen denken dat een coatingvloer en een gietvloer identiek zijn. Maar dat is niet volledig waar. Deze tweetal woorden – coatingvloer en gietvloer – worden namelijk veel door elkaar heen gehaald. In dit artikel wil ik jullie meer gaan beschrijven over het verschil tussen een coatingvloer en gietvloer. Dit artikel kan zeker wetenswaardig zijn als je nog twijfelt tussen een giet- en coatingvloer.

De toplaag van een coatingvloer is dunner

Op het eerste oog zie je wellicht weinig verschil tussen een coatingvloer en een gietvloer. Een coatingvloer heeft dezelfde pluspunten als een gietvloer. Zo is het gemakkelijk bij te houden, kun je het makkelijk zuiver maken en heeft het een hedendaagse uitstraling. Het grote verschil is dat de bovenlaag van een coatingvloer dunner is dan die van een gietvloer. De coating van een vloercoating is meestal niet dikker dan 1 mm. In de basis is het mogelijk om een vloercoating aan te brengen op de gietvloer.

De voordelen van een coatingvloer

Het grootste pluspunt van een coatingvloer is dat het er erg mooi uit ziet. Daarnaast geeft het een stukje extra . Met een coatingvloer beschik je over een unieke look, omdat de samenstelling door de coating waarneembaar blijft. Om het verschil met eigen ogen te bekijken raad ik je aan om b.v. een showroom te bezoeken. Deze zijn er genoeg en bij het gros van deze bedrijven kun je komen kijken op afspraak. Wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website. Hier vind je veel info over gietvloeren in het algemeen en bovendien is het mogelijk om een afspraak te maken. Daarnaast kun je een offerte opvragen via de website.

Een coatingvloer kost minder dan een gietvloer. Dit komt doordat de bouwstoffen die gebruikt wordt vele malen lager is bij een vloercoating dan bij een gietvloer. Eveneens zit er minder werk in het aanbrengen van een vloercoating dan bij een gietvloer. Aan de andere kant is de toekomstbestendigheid en slijtvastheid van allebei de vloeren verschillend; de gietvloer zal een langere levensduur hebben in vergelijking met een vloercoating die daarom meestal na enkele jaren weer vernieuwd dient te worden.

Comments zijn uitgeschakeld.