Wie een nieuwe vloer nodig heeft, heeft diverse mogelijkheden. Je kunt voor een tegelvloer gaan, kiezen voor vloerbedekking, linoleum maar de leider onder de vloeren is toch wel de houten laminaatvloer. Vrijwel iedereen heeft een laminaatvloer in huis liggen.

Het mooie van een laminaatvloer
Laminaat ziet er niet alleen mooi uit, het is gemakkelijk verkrijgbaar, ziet er mooi uit, je kunt kiezen uit allerlei kleuren want binnen laminaatvloeren is eigenlijk alles mogelijk. Of je nou een antieke of juist een wat modernere uitstraling wilt bereiken.

Wat is een Quick step laminaatvloer?
Wanneer je kiest voor een laminaatvloer, dan loop je al snel tegen de term ‘Quick step laminaat’ aan. Maar wat is dat nou eigenlijk? Dat Quick step laminaat? Om te beginnen is Quick step een merknaam binnen de wereld van laminaat- en parketvloeren. De planken van Quick step laminaat of parket, zijn zo gemaakt dat je ze gemakkelijk in elkaar kunt klikken. Deze methode werd in 1990 door het bedrijf Unilin geïntroduceerd en geproduceerd. Unilin heeft het hoofdkantoor in het Belgische Wielsbeke staan.

De voordelen van Quick-step laminaat
Quick step laminaat is ontzettend populair. Niet voor niets heeft het bedrijf Unilin diverse keren overhoop gelegen met diverse andere laminaatfabrikanten over het patent op Quick step laminaat. Quick step laminaat klik je dus door middel van een kliksysteem in elkaar. Er komt geen lijm aan te pas. Hierdoor kan een particulier heel gemakkelijk zelf een vloer leggen, waar je voorheen extra kosten maakte om een vloer te laten leggen. Daarnaast is het zo dat diverse Quick step laminaatvloeren zelfs weer mee kunnen wanneer je gaat verhuizen. Je haalt de vloer eruit en legt het weer in elkaar in het andere huis. Daarnaast bestaan er ook diverse reparatiesetjes voor als de vloer beschadigd is, je kunt gemakkelijk een plankje bijkopen en ga zo maar even door. Daarnaast is het heel gemakkelijk om een laminaatvloer schoon te houden, dus ook voor onderhoud ben je met een Quick step laminaatvloer goed af. Regelmatig stofzuigen en zo nu en dan dweilen volstaat al. Al moet je er natuurlijk wel altijd opletten welk reinigingsmiddel je gebruikt bij het dweilen van een laminaatvloer. Maar in principe gaat het altijd goed met een neutraal reinigingsmiddel. En maak de vloer ook vooral niet te nat. Laminaat is dan ook niet aan te raden voor vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld een badkamer. Het blijft immers hout.

Laminaat kun je eigenlijk op iedere ondergrond leggen, mits deze geëgaliseerd is, anders heb je natuurlijk vreemde hobbels en bobbels in je vloer. Maar dat spreekt op zich voor zich. Quick step laminaat is ook direct belastbaar. Je hoeft dus niet de vloer eerst een tijdje met rust te laten. Je kunt de vloer meteen gebruiken en ook dat is een praktisch voordeel van Quick step laminaat. Sinds nog niet zo heel lang is het ook mogelijk om zelfs vloerverwarming onder het laminaat te plaatsen. Zo heb je dus én een mooie vloer, maar ook nog eens warme voeten. Hoe een dergelijke Quick step vloer geplaatst moet worden, kun je op internet gemakkelijk terugvinden. Quick-steplaminaat is dus een echte aanrader wanneer je dus een nieuwe vloer wilt gaan leggen.

 

Comments zijn uitgeschakeld.