Te vaak lees je in het nieuws dat er helaas slachtoffers gevallen zijn door koolmonoxidevergiftiging. Doordat het een zeer giftig gas is en je het niet kunt ruiken of zien, wordt het terecht een sluipmoordenaar genoemd. Een perfecte aanleg van gasinstallaties is dan ook een minimale vereiste bij het bewonen of verblijven in een pand. Dit kun je alleen bereiken door een bepaald niveau van vakbekwaamheid gastechniek. Een opleiding die aandacht besteedt aan theorie en praktijk, bereidt je goed voor op je toekomst als gasinstallatie technicus.

Vakbekwaamheid gastechniek

Wet- en regelgeving gasinstallaties

De wet- en regelgeving wordt regelmatig aangescherpt. Tijdens een cursus kun je je kennis dan ook weer even goed opfrissen. Maar je wilt niet alleen met je neus in de boeken, je wilt ook aanpakken en praktijksituaties ervaren. Je wilt aan een casus werken waarin een lastige situatie geschetst wordt en dan met je medestudenten je oplossing en aanpak vergelijken. Juist door jouw aanpak met die van anderen te vergelijken, leer je veel meer tijdens deze trainingen dan bij meer theoretische cursussen. Je krijgt zo feedback over jouw aanpak in het verleden en leert hoe je dit in de toekomst anders kunt doen. Dat maakt het leren in groepsverband zo waardevol.

Veranderen van carrière of jouw installatierepertoire uitbreiden

Het is fijn om te weten dat je binnen een jaar een goede opleiding afgerond kunt hebben. Je investering in tijd levert zo snel resultaat op en je investering in geld ga je dan ook snel terug verdienen. Door al actief te zijn in de installatiebranche, kun je de nieuwe stof ook veel sneller en praktischer toepassen. Je kunt hierdoor andere vragen stellen en je al voorbereiden op de nieuwe discipline die je over een klein jaar zal beheersen. Ben je zelfstandig ondernemer? Dan kun je je marketingactiviteiten al gaan uitbreiden met je ervaring in de gastechniek. Je gaat voortvarend te werk en kunt je onderneming eindelijk weer laten groeien.

Comments zijn uitgeschakeld.