Cire beton wordt gebruikt voor wanden. Een ander woord, dat er vaak voor wordt gebruikt, is Microbeton. Microbeton en Cire beton worden vaak in een adem genoemd met gietbeton terwijl het twee totaal verschillende producten zijn.
Gietbeton kan je, als je een beetje handig bent en het juiste materiaal en gereedschap gebruikt, gemakkelijk zelf aanbrengen. Gietbeton stort je op een bestaande vloer uit en je gaat het dan egaliseren en verdelen door middel van een speciale kam. Wanneer je dat gedaan hebt en het geheel is geëgaliseerd ga je het met een prikrol narollen. Hierdoor zal het helemaal strak trekken. Wanneer je het gietbeton vervolgens laat drogen zal je een zeer strakke en waterdichte gladde vloer krijgen.

Cire beton of te wel microbeton kan je niet zelf aanbrengen. Voor het aanbrengen van dit materiaal op een wand of vloer heb je een zeer goede ervaren stukadoor nodig. De stukadoor zal het materiaal met een vlakspaan aanbrengen in een dikte van ongeveer 3 mm. Omdat de laag zo dun is moet het heel precies worden uitgevoerd. Dit materiaal kan op een wand van steen, beton, metaal, kunststof, hout en tegels worden aangebracht. Tijdens het aanbrengen kan je door de stukadoor er een speciale structuur op aan laten brengen. Wanneer je dat doet zal het geheel een zeer mooi uiterlijk krijgen. Indien het is opgedroogd is het materiaal vocht- en krasvrij.

Omdat het geen vocht doorlaat is het materiaal ideaal om het te gebruiken bij vocht doorlatende muren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld oude huizen. Door nu deze vocht doorlatende muren te bezetten met dit microbeton zal het waterdicht worden waardoor de muren aan de binnenzijde van het huis vochtvrij worden.

Voor het aanbrengen van het Cire beton moet je eerst verschillende offertes opvragen bij meerdere goede stukadoors. Wanneer je deze dan binnen hebt kan je de prijzen vergelijken. Kies dan die stukadoor waarvan je denkt dat hij het werk goed zal uitvoeren. Met deze manier van werken kan je veel geld besparen.

Comments zijn uitgeschakeld.