Wilt u een duurzame vloer aanbrengen maar hier niet te veel aan uitgeven? Kies dan voor vloercoating, de dunnere variant van een gietvloer. Het is ook mogelijk om vloercoating zelf aan te brengen en daar vertellen we u in dit artikel graag wat meer over. Eerst leggen we u even haardfijn uit wat vloercoating precies is, wat de belangrijkste voordelen zijn en wat er nodig is om het zelf te doen. U kunt ook eens kijken op de Epoxywinkel.nl als u op zoek bent naar informatie en materialen om uw eigen gietvloer aan te leggen. Gietvloer Alkmaar helpt u hier ook graag bij.

Wat is vloercoating?

Alvorens u gaat beginnen aan het aanbrengen van uw nieuwe vloer is het handig om u eerst even te verdiepen in de ze vele verschillende soorten kunststof gietvloeren die er zijn. Vloercoating is de meest dunne vorm van deze vloeren. Met vloercoating krijgt u een kleine laag die eigenlijk op iedere ondervloer aangebracht kan worden. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt met een coating waarbij u ook een kleur kunt kiezen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen?

De voordelen van vloercoating zijn bijna gelijk aan die van gietvloeren. Hoewel de gietvloer een stukje langer mee gaat kent ook vloercoating een zeer lange levensduur van meer dan tien jaar. Ook deze vloeren worden naadloos gelegd waardoor het schoonmaken vaak erg eenvoudig is. Gietvloer Amersfoort kan u ook helpen.

Vloercoating zelf aanbrengen

Vloercoating is ook zelf aan te brengen als u wat technische skills hebt en over de juiste informatie beschikt. Op internet zijn er diverse handleidingen te vinden waarmee u vloercoating zelf kunt doen. Zorg er wel voor dat u de juiste materialen en gereedschappen in huis heeft!

Comments zijn uitgeschakeld.