Kunstgras vloerbekleding is niet alleen buitenshuis handig, maar ook in huis doe je kinderen een groot plezier met een stukje kunstgras. Kinderdagverblijven richten steeds vaker een hoekje in met kunstgras, waar de kinderen oneindig heerlijk kunnen spelen.

grastapijt

Kinderspeelplekken

De achtertuin wordt steeds vaker compleet betegeld; hartstikke handig en praktisch indien je graag zelf bepaald hoe je de tuin inricht. Ook groendecoraties zijn variabel hierdoor. Vooral verrijdbare houten plantenbakken doen het goed; je kunt de opstelling immers telkens wijzigen. Jonge gezinnen zijn vooral liefhebbers van de ‘betegelde tuin’. Kinderen hebben hierdoor gewoon veel meer speelruimte, in de vaak kleine achtertuinen.

Veilig spelen op een zachte achtergrond

Om te zorgen dat je kinderen veilig kunnen spelen doe je er als ouder verstandig aan om schommels en overige speeltoestellen te voorzien van een zachte ondergrond, zoals bijvoorbeeld kunstgras of rubbertegels. Beiden bieden voor- en nadelen ten opzicht van elkaar. Rubbertegels zijn nóg zachter dan kunstgras, maar kunstgras staat werkelijk een stuk mooier in de tuin en je (kleine) kinderen kunnen erg leuk spelen op het kunstgras.

Balkongras

Het loggia balkon (ingebouwd balkon) is een ideale plek voor kunstgras. Het gras kan immers nauwelijks zompig worden, doordat het balkon is ingebouwd. Dergelijke stukken grastapijt kun je geheel op maat gesneden bestellen en zijn zelf makkelijk te plaatsen; het is in veel gevallen slechts een kwestie van het balkon schoonmaken, eventuele gaten opvullen en als ondergrond drainagematten gebruiken. Hierna kan het grastapijt uitgerold worden, of ter plekke op maat gesneden worden.

Comments zijn uitgeschakeld.