Wilt u een gietvloer laten ingieten in uw woning, dan dient u altijd eerst een geschikte ondergrond in uw woning aan te brengen om het ingieten van de gietvloer tot een succes te maken. Eén van de ondergronden die u kan kiezen bij het plaatsen van een gietvloer, is de betonnen ondergrond. Bent u van plan om deze ondergrond te gebruiken als basis voor de nieuwe gietvloer? Lees dan in dit artikel aan welke eisen uw betonvloer moet voldoen om het ingieten van een gietvloer tot een succes te maken. Dit artikel is afkomstig van Sol Coule wat gietvloer in het Frans betekend.

De eisen aan een betonvloer als ondergrond

Een betonvloer leent zich prima als ondergrond voor een ingegoten vloer, maar deze vloer dient wel aan enkele voorwaarden te voldoen om echt goed te kunnen functioneren als ondergrond. Gietvloer Zaandam kan u hier ook bij helpen. De belangrijkste voorwaarden of eisen waar u rekening mee dient te houden bij het plaatsen van een betonvloer als ondergrond voor de gietvloer, zijn de volgende:

  1. De ondergrond van beton dient vlak en strak te worden aangebracht.
  2. De ondergrond van beton dient 28 dagen te drogen en volledig uitgehard te zijn bij het ingieten van de gietvloer.
  3. De ondergrond van beton is ongeveer 15 tot 20 centimeter dik, waarbij een dikte van 20 centimeter maximaal is.
  4. De ondergrond van beton mag een vochtpercentage van maximaal 2,5 procent hebben.
  5. De ondergrond van beton dient machinaal geschuurd te worden voor de nieuwe vloer geplaatst mag worden, zodat de zogeheten curing compound van de betonnen vloer verwijderd is.

Comments zijn uitgeschakeld.