Epoxy is een populaire vloersoort welke met name in de industrie wordt toegepast, maar vandaag de dag wordt de vloersoort ook in huizen aangelegd. Dat komt omdat epoxy in vrijwel iedere kleur is aan te leggen, heel hard is (tot wel twee keer sterker dan beton) en enorm goed bestand is tegen vloeistoffen en zuren. De beton gietvloer beschadigd dus nauwelijks en dat is natuurlijk erg mooi voor de levensduur van een vloer dat dag in dag uit wordt gebruikt.

Epoxy is supersterk

Gietvloeren die zijn gemaakt van epoxy zijn erg erg hard. Ze zijn, zoals we al eens eerder noemden, tot wel twee keer sterker dan beton. Of eigenlijk moeten we zeggen, tot wel twee keer harder dan beton. Door deze hardheid beschadigd de vloer niet, is de vloer stoot- en slijtvast en is de vloer minder gevoelig voor verkleuring. Zo blijft de vloer jarenlang in goede staat en heeft u er nauwelijks werk van qua onderhoud. Ook schoonmaken is een fluitje van een cent. De vloer is immers naadloos en waterdicht. Zo trekt er dus geen vuil in en kunt u langdurig genieten van een supersterke en praktisch onderhoudsvrije vloer.

Minder flexibel dan polyurethaan

Epoxy coating is minder flexibel dan de andere populaire gietvloer variant die van polyurethaan wordt gemaakt. Deze vloeren worden ook wel PU-vloeren genoemd. Een PU-vloer, die veel in gymzalen wordt toegepast, is een stuk flexibeler en wat zachter. Welke van de twee vloersoorten u uiteindelijk kiest hangt af van de wensen en eisen die u stelt aan de vloersoort. Vergelijk de mogelijkheden en bepaal zo welke van de twee vloersoorten het beste bij u past.

 

 

Comments zijn uitgeschakeld.