Een gietvloer heeft over het algemeen een zeer langere levensduur dan andere vloeren, zoals hout, tegels of laminaat. De gemiddelde levensduur van een gietvloer komt neer op dertig jaar. De gietvloer kent nog enkele voordelen ten opzichte van andere vloeren, waardoor een gietvloer voor veel mensen interessant wordt. Zo zijn gietvloeren en vloercoating eenvoudig in onderhoud en ook nog eens geluiddempend.

Levensduur

De levensduur van een gietvloer is zo lang omdat er gebruik wordt gemaakt van meerdere hars lagen. Hierdoor ontstaat een zeer sterke coating boven op de gietvloer. Het is dan ook van belang uit hoeveel lagen uw gietvloer bestaat. Bij een gemiddeld aantal lagen gaat de gietvloer tot wel dertig jaar mee. In sommige gevallen kan het gebeuren dat u de topcoating na een aantal jaren dient te vervangen, echter komt dit alleen in uitzonderlijke gevallen voor waarbij de vloer intensief gebruikt wordt.

Onderhoud

Ook is de gietvloer eenvoudig te onderhouden, wat de levensduur van de gietvloer ten goede komt. Dit komt voornamelijk doordat de gietvloer naadloos is af te werken. Hierdoor kan er zich geen vocht of vuil ophopen in randen of naden. Daarnaast zorgt dit er voor dat de gietvloer zeer makkelijk te dweilen of stofzuigen is. De woonbeton vloer is ook zeer krasbestendig, waardoor de levensduur merkbaar wordt verlengd. Dit komt voornamelijk door de toplaag, die veel krasbestendiger is dan andere vloeren. De gietvloer staat dan ook bij veel mensen bekend om de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. U kunt er bij een gietvloer van uit gaan dat deze lang mee gaat en daarnaast goed te onderhouden is.

Comments zijn uitgeschakeld.