Wanneer u besluit om een gietvloer aan te leggen in uw huis, heeft u de keuze uit vele verschillende soorten en maten. De gietvloeren verschillen bovendien onderling in het materiaal waarvan de vloeren gemaakt zijn. Ieder type materiaal heeft zijn eigen kenmerken en heeft dus invloed op de kwaliteit van de gietvloer. De kwaliteit van een vloer heeft op zijn beurt weer invloed op de prijs die u betaalt voor de vloer.  Lees alle gietvloer tips en u bent helemaal op de hoogte.

Gietvloeren zijn gemaakt van kunststof. Het verschil tussen het materiaal waarvan de vloeren zijn gemaakt, wil dus eigenlijk zeggen: Het verschil in het type kunststof. Dit verschil wordt veroorzaakt door het type olie waarmee de kunststof is vervaardigd. Het type olie dat gebruikt wordt bij de productie van de kunststof, bepaalt wat voor naam de betreffende kunststof krijgt. Voor sommige kunststoffen wordt aardolie gebruikt, hieruit ontstaan de kunststoffen epoxy en polyurethaan. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van plantaardige olie, ontstaan er biopolymeren. Het laatste type kunststof is populairder bij mensen die het beste met de natuur voorhebben, plantaardige olie is namelijk milieuvriendelijker.

Wat betekent dit voor de gietvloer in uw huis?

De keuze voor het materiaal waarvan uw gietvloer gemaakt is, heeft invloed op de eigenschappen van de vloer. Het is dan ook aan te raden om van tevoren te bepalen wat u verwacht van de vloer. Sommige mensen zijn meer gebaat bij een elastische vloer, terwijl andere mensen zeker willen weten dat de vloer robuust is, niet snel slijt en daardoor dus weerbaar is tegen de meeste schadelijke invloeden van buitenaf. U doet er daarom goed aan om het aanleggen uit te besteden aan een specialist zoals Gietvloer Rotterdam Als deze factoren worden (mede) bepaald door het materiaal waarvan de vloer gemaakt is. Dit is dus van doorslaggevende invloed.

Comments zijn uitgeschakeld.