Als u een gietvloer in uw woning laat gieten, kunt u vaak uw huidige vloer gewoon laten liggen om de gietvloer hier overheen te laten gieten. Heeft u bijvoorbeeld een anhydriet vloer, ook wel een calciumsulfaat vloer genoemd, dan hoeft u deze vloer niet te verwijderen voor u een gietvloer in laat gieten. Wel dient u er rekening mee te houden dat uw ondergrond aan diverse voorwaarden moet voldoen, zodat uw gietvloer op de beste manier ingegoten kan worden en er het mooist uit ziet. Welke voorwaarden er precies geldig zijn bij het gebruiken van een anhydriet ondergrond voor een gietvloer, leest u in dit artikel.

De voorwaarden aan een anhydriet ondergrond

Gebruikt u een anhydriet ondergrond voor uw gietvloer, dan dient deze ondergrond aan de volgende voorwaarden te voldoen:

  • De ondergrond moet volledig vlak en strak zijn. Eventuele oneffenheden dienen dan ook volledig verwijderd te worden.
  • De ondergrond moet volledig droog zijn en mag niet te veel vocht bevatten. Het vochtpercentage in de ondergrond mag bijvoorbeeld maximaal 2,5 procent bedragen.
  • De ondergrond moet goed uitgehard zijn.

Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat een anhydriet ondergrond voor een deel uit gips bestaat, waardoor de eerste hechtlaag of primer altijd minimaal twee keer aangebracht moet worden voor het beste resultaat. Ook dient te ondervloer altijd eerst goed geschuurd te worden om de bovenste laag goed weg te krijgen en aanhechting met de gietvloer gemakkelijker te maken.

Comments zijn uitgeschakeld.