Bij een terras denkt u al snel aan grind- of siertegels waarschijnlijk. Heeft u weleens nagedacht over een gietvloer als terras? Als u binnenshuis al gebruik maakt van gietvloeren weet u als geen ander hoe prettig deze vloersoort is. De vloer is eenvoudig te reinigen, comfortabel, naadloos en gaat levenslang mee. Het is dan ook logisch dat u nadenkt over een gietvloer als terras. Op zich is het aanbrengen van een gietvloer als terras geen probleem, er zijn wel een aantal aandachtspunten waar rekening mee gehouden moet worden om de gietvloer vakkundig te kunnen aanleggen. Gietvloer Hoorn kan dit bijvoorbeeld voor u doen.

Droge periode

Het leggen van de gietvloer kan uitsluitend in een droge periode plaatsvinden. Het moet namelijk een aantal dagen droog zijn om de gietvloer te kunnen leggen. Een aantal dragen droog weer betekent overigens niet dat de ondergrond voldoende droog is, het kan dan ook noodzakelijk zijn om een speciale laag aan te brengen voordat de gietvloer wordt aangebracht. Dit is wel van invloed op de gietvloer prijs natuurlijk.

Hogere UV-belasting

Een gietvloer wordt buiten een stuk meer belast, denk maar eens aan de verschillende weersomstandigheden. Hoge temperaturen, vorst, regen, sneeuw, we krijgen er elk jaar mee te maken. Daarnaast heeft u buiten ook te maken met dieren zoals honden, katten, maar ook insecten. Vooral tijdens het leggen van de vloer is het belangrijk om dit soort ongedierte buiten de deur te houden, de gietvloer kan namelijk beschadigd raken voordat het leggen is afgerond. Begin in ieder geval nooit zelf met het leggen van een gietvloer als terras, maar laat dit over aan een vakspecialist.

Comments zijn uitgeschakeld.