Als we het over gietvloeren hebben dan is de kans groot dat u denkt aan een gietvloer in uw woon- of slaapkamer. Toch kiezen steeds meer mensen voor een gietvloer buiten. Met een gietvloer kunt u een prachtige stijl creëren, ideaal als terras bijvoorbeeld. Kijk bijvoorbeeld eens bij Gietvloer Hoorn hiervoor.

De ondergrond

Een gietvloer buiten aanleggen behoort zeker tot de mogelijkheden, maar er zijn wel een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. Zo is het van belang dat deze stabiel is en er niet teveel vocht in zit. In de meeste gevallen is het noodzakelijk om een zogenaamde “vochtwerende ondervloer” te plaatsen voordat de gietvloer wordt aangebracht.

Belasting van de gietvloer

Een ander punt is de belasting van de gietvloer. Hiermee bedoel we niet de gietvloer prijs maar de fysieke belasting. Over het algemeen wordt een gietvloer die buiten is aangelegd zwaarder belast. Ook heeft u te maken met verschillende weersomstandigheden. In de winter heeft u te maken met vorst en sneeuw, in de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen en in de herfst kan het behoorlijk winderig zijn. Door deze verschillende omstandigheden moet de vloer net even anders afgewerkt worden in vergelijking tot een gietvloer die binnen wordt aangelegd. De specialist die de gietvloer buiten gaat aanleggen zal ervoor moeten zorgen dat er geen vuil en zand op de vloer komt tijdens het leggen. Wij raden u overigens aan om een gietvloer buiten niet zelf te leggen, maar dit over te laten aan een vloerenspecialist. Hiermee voorkomt u dat er iets mis gaat tijdens het leggen van de gietvloer.

Comments zijn uitgeschakeld.