Er zijn twee verschillende soorten gietvloeren op de markt, de PU vloer en de Epoxy vloer. De epoxyvloer is een gietvloer die vroeger gebruikt werd voor bedrijven. Het werd gebruikt voor fabriekshallen, in het magazijn, maar niet in het kantoor. De reden hiervoor is dat de epoxy vloer niet scheur vast is. Dit is ook de reden dat een epoxyvloer niet wordt gebruikt in het interieur.
Een PU gietvloer (ook wel polyurethaan gietvloer genoemd) is daarentegen een ideale vloer om in je woning te gebruiken. Deze vloer is flexibeler dan de epoxyvloer en heeft een mooi effen oppervlak. De PU vloer zal geen scheurtjes vertonen en blijft mooi van kleur. Om deze reden wordt deze vloer steeds populairder in ons interieur. Gietvloer Antwerpen kan u hier ook bij helpen.

De PU gietvloer met al zijn voordelen

Als je het vergelijkt met andere soorten vloeren heeft de gietvloer enorm veel voordelen. De gietvloer kan in alle woongedeelten geplaats worden, zoals de woonkamer, de keuken, de slaapkamer, maar zelfs ook buitenshuis. Het reinigen van een vloer is nergens zo gemakkelijk als bij een gietvloer. Als je iets geknoeid hebt hoef je niet in de weer met tapijtreinigers of hout reinigers. Door simpel gebruik te maken van een emmer water met een dweil zijn zo alle vlekken verdwenen.

Duurzaamheid van de gietvloer

De gietvloer, zowel de epoxy als de polyurethaan versie, is enorm duurzaam. De vloeren gaan een leven lang mee, doordat ze zo sterk zijn. Gietvloeren zijn krasbestendig en slijtvast en in allerlei kleuren te verkrijgen. Voor de afwerking kun je kiezen voor een hoogglans versie of een matte versie. De vloercoating worden standaard in de hoogglans versie gelegd, maar kunnen mat afgewerkt worden. De gietvloer is een ideale oplossing als je op zoek bent naar een vloer met een modern en strak uiterlijk, die makkelijk schoon te houden is en erg duurzaam is.

Comments zijn uitgeschakeld.