Met een gietvloer bent u verzekerd van een duurzame, naadloze, onderhoudsarme en egale vloer in huis. Hij staat prachtig in elk interieur en geeft uw ruimte een unieke uitstraling. Om uw gietvloer te plaatsen worden er verschillende lagen gegoten. Hierdoor krijgt u die naadloze en egale vloer. Het grote voordeel hiervan is dat gietvloeren relatief makkelijker te onderhouden zijn. Daarnaast zorgen de vele lagen ervoor dat uw gietvloer decennia meegaat. Toch gebeurt het soms dat er ineens een bolling in uw gietvloer verschijnt. Uw vloer is dan niet langer mooi egaal. Hoe gebeurt dit? En hoe kunt u dit vermijden?
Hoe ontstaat blaasvorming in uw gietvloer?
Blaasvorming in de gietvloer kan in de meeste gevallen vermeden worden door rekening te houden met de ondergrond. De ondergrond bepaalt het uiteindelijk resultaat. Op de ondergrond wordt de gietvloer gegoten, daarom is het belangrijk dat de ondergrond droog, stabiel en egaal is. Voor de vloercoating gegoten kan worden moet de dekgrond een grondige schoonmaak beurt krijgen. Daarnaast let men er ook op dat de dekgrond stevig is en niet kan verschuiven.
Hoe kan blaasvorming worden voorkomen?
Blijf bewust dat alle oneffenheden of vuil op de dekgrond een bolling kan vormen op een later tijdstip. Alle klusresten belanden onder de gietvloer, waardoor je geen egaal effect krijgt. Het gebruik van een goede primer wordt ook aangeraden bij het leggen van een gietvloer. Bij elke laag dient er primer aangebracht te worden. De primer helpt de lagen goed hechten. Wordt er geen primer gebruikt dan verhoogt u de kans op blaasvorming.