Een gietvloer is modern, eenvoudig schoon te houden en duurzaam. Toch is af en toe een goede onderhoudsbeurt wel van belang om de kwaliteit te behouden. Houd hiermee dan wel even rekening met diverse factoren.

Voorkom beschadiging

Een groot voordeel van de gietvloer is dat het veel kan hebben en dat de betonlook vloer mooi blijft, ondanks dat er intensief op geleefd wordt. Toch zijn er wel degelijk grenzen. Maak daarom gebruik van de juiste schoonmaakmiddelen om de vloer grondig schoon te maken. En voorkom gebruik van de middelen die de vloer kunnen beschadigen. Het is dan ook sterk afgeraden om schuursponsjes en schuurmiddelen te gebruiken om de gietvloer te reinigen. Houd ook rekening met oplosmiddelen, dit kan namelijk blijvende vlekken veroorzaken. Rubber, kleurstoffen, verf en roest zijn overigens ook middelen die vlekken kunnen creëren, die niet meer weg te krijgen zijn.

De gietvloer schoonmaken

Het onderhouden van de gietvloer kan het beste geschieden door eerst de vloer te stofzuigen met een parketborstel. De haartjes op deze borstel zorgen ervoor dat de coating niet beschadigd wordt. Daarna kunt u de gietvloer dweilen met een mop. Het is aangeraden om vochtig te dweilen (dus niet nat) en om lauw water te gebruiken. Een klein scheutje alles reiniger kan hierbij geen kwaad.

Gietvloer materiaal

Om de gietvloer zo mooi mogelijk te houden is het ook mogelijk om een speciale laag met de coating vloer aan te brengen. Extra slijtvaste middelen houden de vloer nog langer mooi! Gietvloer Antwerpen kan u ook helpen als u in België woont.

Comments zijn uitgeschakeld.