Het plaatsen van een gietvloer is een specialistische handeling, maar kan in principe door iedereen gedaan worden. Er bestaan heel veel handleidingen, eenvoudig te vinden op het internet. Stap voor stap wordt u door het proces geloodst om een gietvloer te realiseren. Maar is het aan te raden? Lees de tips van Gietvloer Brugge en laat u overtuigen.

 

Goedkoop is duurkoop

Als u een beetje handig bent en u werkt accuraat, dan is het heel goed te doen. Houd er alleen wel rekening mee dat een klein foutje een nieuwe vloer kan betekenen. Is het dan nog steeds goedkoper om zelf een gietvloer te leggen?

 

Omgevingsfactoren bij een gietvloer leggen

De omgevingsfactoren zijn van groot belang bij het leggen van een gietvloer. Allereerst moet de dekgrond helemaal schoon, egaal en stevig zijn. Indien de dekgrond niet helemaal goed is, dan kan dit resulteren in een bolling of scheurtjes in de gietvloer. Dit zou natuurlijk heel zonde zijn. Maar ook dient de luchtvochtigheid en temperatuur binnen bepaalde kaders te vallen, omdat de gietvloer anders niet goed kan hechten en uitharden. Gebruik voor het gieten van een nieuwe laag ook primer, zodat de vloercoating goed kan hechten!

 

De gietvloer door een specialist laten doen

Als u het zelf helemaal ziet zitten, dan moet het vast goedkomen. De gietvloer is echt wel zelf te doen. Maar als u twijfelt, kunt u ook gerust een specialist inschakelen. Een gietvloerexpert weet precies hoe hij te werk moet gaan om met een goede vloer als eindresultaat te komen. Dan weet u zeker dat het gewoon helemaal goed gaat komen!

 

 

Comments zijn uitgeschakeld.