Op deze website kan je vele redenen vinden waarom een gietvloer een goede keuze is voor de vloer van woningen, bedrijven en ziekenhuizen. Met een gietvloer geniet je namelijk van vele voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren. Zoals onder andere een hoge slijtvastheid, weinig onderhoud en een geluiddempende werking om zomaar even een paar voorbeelden te noemen. Waar we het echter nog niet over hebben gehad is de mogelijkheid om vloerverlichting in je gietvloer te laten verwerken. Het bedrijf dat de vloer aanlegt kan dit in samenwerking met een elektricien Amersfoort voor je uitvoeren. Er zijn zeer innovatieve manieren om de verlichting in de vloer te verwerken.

Waarom vloerverlichting?

Er zijn verschillende redenen waarom iemand vloerverlichting laat plaatsen. Ten eerste is het een goede manier om de sfeer in je huis te verbeteren. Vloerverlichting is een stuk minder fel en kan de ruimte op een zeer sfeervolle manier verlichten. Tevens ziet zo’n verlichting in de vloer er natuurlijk heel mooi uit. Het geeft een uitstraling van luxe en is iets unieks wat je niet in elk huis tegenkomt. Een andere reden om vloerverlichting in je gietvloer te laten plaatsen is voor de veiligheid. De led verlichting die in de vloer wordt geplaatst is zeer energiezuinig en kan ’s nachts aangelaten worden zodat mensen hun weg door het huis kunnen vinden. Dit is vooral handig voor oudere mensen die goed op moeten letten waar zij lopen om niet onverhoopt te vallen. Er zijn natuurlijk ook andere situaties te bedenken waarbij verlichting in een gietvloer bijdraagt aan de veiligheid.

Vloerverlichting plaatsen

De elektricien en de persoon die de gietvloer aanlegt moeten met elkaar samenwerken om de vloerverlichting in de vloer te plaatsen. Dit kan op een aantal verschillende manieren gedaan worden. De makkelijkste manier is waarschijnlijk om spotjes in de vloer te verwerken tijdens het gieten van de vloer. Deze kunnen aan de zijkanten van de vloer dicht tegen de muren worden geplaatst. Een andere manier is om de led verlichting echt in de vloer te plaatsen. Het materiaal polyurethaan wat vaak als toplaag wordt gebruikt, vanwege de hoge slijtvastheid, is namelijk lichtdoorlatend. Er kan led verlichting onder deze laag worden geplaatst waarna het licht op een sfeervolle manier door de toplaag van je gietvloer schijnt.

Comments zijn uitgeschakeld.