Tegenwoordig laat men steeds vaker vloerverwarming installeren. Het is natuurlijk ook lekker warm, een warmte die heel geleidelijk afgegeven wordt door het hele huis heen en het bespaart ook nog stookkosten. Gietvloer Amsterdam geeft u graag advies over het aanbrengen van deze vloeren.

Voordelen verwarming en gietvloer

Ook in een gietvloer kan vloerverwarming geïnstalleerd worden, al wordt er helemaal niet vaak over nagedacht. Een gemiste kans: Een gietvloer of vloercoating kan juist extra voordelen bieden op gebied van vloerverwarming!

Afwerking coatingvloer

Een algemeen nadeel van vloerverwarming is dat de vloerafwerking in vele gevallen niet mogelijk of wenselijk zijn. Dit nadeel wordt juist een voordeel als we het hebben over gietvloeren! De coatingvloeren hebben namelijk altijd een goede afwerking vanwege de werkwijze om de vloer in huis te krijgen. Door de vloer er ‘in te gieten’, zijn er geen vervelende hoekjes of materiaal dat net te kort blijkt te zijn.

Gietvloer is de perfecte warmtegeleiding

Een gietvloer is de perfecte geleiding voor vloerverwarming. De coatingvloer is namelijk dun, waardoor de warmte sneller door de vloer heen in huis komt. Door de goede geleiding wordt het ook mogelijk om vloerverwarming als hoofdverwarming te gebruiken in huis, terwijl er in veel gevallen nog een extra warmtebron nodig is.

Meer ruimte

Nog een voordeel van vloerverwarming in gietvloer is de ruimte. Doordat de verwarming als hoofdverwarming kan fungeren, hoeven er geen extra warmtebronnen aangeschaft worden. Dit scheelt in ruimte. Daarnaast scheelt de ruimte ook heel erg in hoogte. Doordat de vloer er in gegoten kan worden en de vloerverwarming en de coatingvloer perfect samengaan, gaat de vloer nog geen centimeter extra omhoog.

Omdat wij ook een specialist in kachels zijn kunt u hiervoor ook gewoon terecht bij ons interieur bedrijf!

Genoeg redenen om te kiezen voor een gietvloer met vloerverwarming!

Comments zijn uitgeschakeld.